Home Zgjodhëm për ju. “0 i Derguari i Allahut, si do ta njohesh ate qe do...

“0 i Derguari i Allahut, si do ta njohesh ate qe do te vije pas teje nga Umeti yt?

Disa sahabe e kane pyeturte Derguarin e Allahut(s.a.v.s):

“O i Derguari i Allahut, si do ta njohesh ate qe do te vrje pas teje nga Umeti yt? Ai u
pergjigj keshtu:” A mundet njeriu ta njohe kalin e tij qe ka nje shenje te bardhe ne koke
dhe shenja te bardha neper kembe, kur eshte ne mesin e kuajve te zinj?” Sahabet iu
pergjigjen:”Kuptohet se po.”

Ndersa Pejgamberi(s.a.v.s) me kete rast tha: “Keshtu edhe besimtaret kur te vijne te
burimi (havdi), do te kene fytyra dhe kembe te ndritshme si gjurme te abdesit.”

Transmeton Muslimi, Nesaiu dhe Ibn Maxhe

Allahu na beft prej tyre
Amin!

Previous articleHYTBEJA E IBLISIT DITËN E KIAMETIT
Next articleDo të vijë një person i cili është nga banorët e Parajsës