TREGIM – DHEU I XHENETIT NË KËTË BOTË!

TREGIM – DHEU I XHENETIT NË KËTË BOTË!

Mësuesi i tha një nxënësi: Nuk do ta jap notën e plotë përderisa nuk më sill dhe nga Xheneti.
Nxënësi i tha: Mësues, nëse të sjell, a do ta marr notën e plotë? Po, – ia ktheu ai.
Nxënësi u kthye në shtëpi dhe në ditën tjetër i’a solli një enë me dhe. Mësuesi e pyeti: Prej nga e more, dhe si e solle? Nxënësi tha:
I thashë nënës sime të ecë mbi dhe e pastaj e tubova dhe ta solla. Pra ashtu si na mësove se Xheneti është nën këmbët e nënës, unë atë e veprova, – tha nxënësi. Mësuesi filloi të qajë dhe ia dha notën e plotë. Profeti Islamit Muhamedi (paqja Zotit qoftë mbi të ka thënë): “Xheneti është nën këmbët e nënës”. Xheneti në tokë është nën këmbët e kësaj krijese kaq të mrekullueshme./Xhamite E Tiranes