Toleranca e Salahudinit

0
273

Jeruzalemi u pushtua nga kryqëzata e parë në vitin 1099 (492 sipas hixhretit) ku u masakruan pa mëshirë 70 mijë muslimanë pa dallime mes fëmijëve, grave dhe pleqve, kursë të rinjtë nuk u vranë por u lidhën me zinxhirë dhe u shitën si skllevër në Antakia, ndërsa xhamia el-Aksa u shemb.

Në vitin 1187 (583 sipas hixhretit) Salahudin Ejjubi futet në qytet çlirimtar ku mes të tjerash ndaloi masakrimin e të krishterëve, ndaloi prishjen e kishës së madhe në qytet, ndaloi të përdhosen simbolet fetare nëpër faltore dhe dha urdhër për kthimin e hebrenjve të futeshin në qytet e të jetonin të lirë.

Hoxhe Mustafa Terniqi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here