Home HISTORI Biseda midis Mbretit Fejsal dhe Henri Kisinxherit rreth çështjes së Kudsit

Biseda midis Mbretit Fejsal dhe Henri Kisinxherit rreth çështjes së Kudsit

                                                                                                                     Kissinger meeting King Faisal of Saudi Arabia in Riyadh 14 Dec 1973
Mbreti Fejsal DHE Kisingjeri…..(histori qe duhet ta dini)

Kjo është një foto e vjetër dhe interesante. Mbreti Fejsal dhe pran tij është ministri i punëve të jashtme të Sh.B.A. -së në atë kohë Henri Kisinxher. Kjo foto është bërë gjatë vizitës që ia ka ba Henri Kisinxheri mbretit Fejsal për ta bindë që ta prish embargon e naftës që ia ka bërë Sh.B.A.-ve. Shihet qartë shpërfillja që ia bën mbreti Fejsal Kisinxherit.
Këtë ndodhi e përmend vet Henri Kisinxheri në librin e memorieve të tija.
Ai mes tjerave thotë: kur e pyeta çfarë kërkesa ka, ai mu përgjigj: shkatërrimin e Izraelit.
Pastaj tregon dhe thotë: kur u takova me mbretin Fejsal në vitin 1973 në Xhide duke tentuar për ta zmbrapsur nga embargoja e naftës. E pash nervoz dhe dëshirova ta zbus situatën me një shaka duke i thënë: aeroplani im po qëndron i palëvizshëm në aeroport, sepse nuk ka kerozin. Shkëlqesia juaj a do të urdhëroni tma sigurojnë kerozinën e unë jam i gatshëm ta paguaj shtrenjtë.
Tregon Kisinxheri: mbreti aspak nuk u qesh, por e ngriti kokën dhe u drejtua kah unë e më tha: jam plak dhe kam vetëm një dëshirë, të fali dy rekate në Mesxhidul-Aksa para se të vdes. A mundesh të më ndihmosh ta realizoj këtë dëshirë?!

Previous articleprof.Dr.Fadil Maloku i ndërpritet mandati në KQZ, shkaku i logos shtetërore
Next articleQëndrimi i dijetarëve të mëdhenjë Islam për sektin e Rafidive