Home Lajme Votimi në OKB njeh shtetin e Palestinës; SHBA-të kundërshtojnë

Votimi në OKB njeh shtetin e Palestinës; SHBA-të kundërshtojnë

Kombet e Bashkuara kanë votuar me shumicë dërrmuese të enjten për njohjen e shtetit palestinez, një vend që është duke kërkuar fitore për një kohë të gjatë, dhe një fitore për palestinezët, por një humbje diplomatike për Shtetet e Bashkuara të cilat e kanë kundërshtuar hapur një veprim të tillë.
Rezoluta përmirësimit të statusit të palestinezëve “në një shtet vëzhgues joanëtarë në Kombet e Bashkuara” u miratua nga një shumicë më shumë se dy të tretat e trupit votues i përbërë prej 193-anëtarëve botëror.
138 pro, 9 kundër me 41 abstenime.
Previous articleOKB – FRANCA, AUSTRIA DHE NORVEGJIA ZYRTARISHT PRO NJË STATUSI TË RI PËR PALESTINEZËT
Next articleEgjipti, referendum për kushtetutën