Home Lajme Tragjedia në Mekë, arrin në 310 numri i viktimave në haxh (Foto)

Tragjedia në Mekë, arrin në 310 numri i viktimave në haxh (Foto)

12039015-10152970683962000-5903491393653611714-otr4561234456456 (1)

Numri i viktimave gjatë pelegrinazhit mysliman në Mekë ka mbërritur në 310 persona.
Mbrojtjes civile Arabia njofton se se numri i të vdekurve është rritur në 310, përderisa raportohet për të paktën 450 të plagosur.

Sipas autoriteteve, ngjarja ka ndodhur për shkak të numrit të lartë të pjesëmarrësve.

Kjo është një ngjarje që përsëritet pothuajse çdo vit në Mekë, ku dhjetëra njerëz përfundojnë duke shtypur njëri-tjetrin për t’u bërë pjesë e pelegrinazhit

MINA: Një Tragjedi goditi Mina të enjten në mëngjes, kur më shumë se 310 pelegrinë vdiqën gjatë largimit , në rrëmujë në rrugën për kompleksit Jamrat.

Forcat saudite Mbrojtjes Civile thanë se më shumë se 450 u plagosën.

Shkaku i saktë i aksidentit nuk mund të përcaktohet lehtë.

Shumë nga të plagosurit ishin në gjendje të gjysmë pa ndenja. Moti i ashpër i verës ka shtuar vetëm problemin për haxhinjët. Të plagosurit nuk kanë qenë në gjendje që të flasin.

Sirenat janë vajtim si ambulanca që kanë bartur të plagosurit.

Qindra forcav saudite të sigurisë dhe vullnetarë të haxhit janë në dorë duke i ndihmuar të plagosurit.

Shumica e të plagosurve janë dërguar në spitalin me urgjencës në Mina. Të tjera u përcillën edhe në spitalet në Mekke.

Pelegrinët kishin kaluar natën në Muzdelife dhe kishte ardhur në Mina për të hedhur shtatë bizele-mesme për të gjuajtur me  gurë në një nga tre strukturave mur-si.12039015-10152970683962000-5903491393653611714-otr4561234 (1)

12039015-10152970683962000-5903491393653611714-otr456123 (1)

Previous articleReçel kumbulle
Next articleIlaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë