Home ARTIKUJ Shkenctarët e vërtetojn se ekzistojn 7 palë

Shkenctarët e vërtetojn se ekzistojn 7 palë

asdaewPlanetet potencialisht në gjendje për të pasur jetë, të zbuluar deri tani në brendësi të Rrugës së Qumështit, janë shtatë: e bëjnë të ditur këtë kuratorët e Katalogut të Planeteve të Banueshme, sipas të cilëve bëhet fjalë për një numër që kapërcen pritshmëritë fillestare.

Siç raporton siti i të përditshmes britanike, The Independent, katalogu është krijuar vitin e kaluar si instrument i komunikimit për publikun mbi zbulimet e fundit të materies: përmban rreth tetëdhjetë planete me masë materiale të ngjashme me Tokën, por vetëm pak prej tyre vërtiten në orbitë në distancën e duhur nga ylli i tyre, që të mund të garantojnë kushtet e duhura për praninë e ujit në sipërfaqe.

Shtatë planetet në fjalë janë të gjithë më të mëdhenj se Toka. Sipas ekspertëve, megjithatë të rejat e fundit do të vijnë jo nga analiza më të hollësishme të planetëve, tashmë të zbuluar, por nga vrojtime të reja.
Allahu thote ne Kuran 65:12:

“Allahu është Ai që krijoi shtatë palë qiej dhe prej tokës aq sa ata.”
/TM News/Shekulli Online/Përgatiti: M.A./

Previous articlePlisat ndërmorrën aksion kundër Kosovo 2.0
Next articleEdhe ‘Bashkohu’ protestoi mbrëmë kundër ‘natës së turpit’