Home ISLAM 26 vjet nga rihapja e xhamisë së Ethem Beut – Tiranë (FOTO)

26 vjet nga rihapja e xhamisë së Ethem Beut – Tiranë (FOTO)

“Duan ta shuajnë dritën e Zotit me propagandën e tyre…, por nuk do t’ia arrijnë qëllimit.” (Kuran)

Më 18 janar 1991, pas afro tre dekadash ndalimi të besimit në Shqipëri, në Tiranë do të rihapej xhamia e Ethem Beut, nga një grup nismëtarësh myslimanë si: Xhavit e Iljaz Alimehmeti, Ramazan Rysheku, Ibrahim Balla, Mehmet Sinella, etj.

Rihapja e kësaj xhamie u bë me një ceremoni modeste, por që njohu një pjesëmarrje të gjerë, të cilën e dëshmojnë edhe këto fotografi të asaj kohe, të shkrepura nga Hysen Gostivari.

Në fytyrat e pjesëmarrësve lexohet qartë gëzimi për këtë ngjarje të madhe, e cila shënonte rikthimin e besimit në jetën e tyre, pas një diktature të shfrenuar dhe një regjimi të ashpër komunist, i cili u përpoq të çrrënjosë fenë dhe besimin, por që kurrë nuk ia doli mbanë.

Atë të premte janari për qytetarët e Tiranës kishte zbardhur një ditë e madhe, e cila do të ringjallte shpresën për ditë më të mira./KMSH/

Previous articleMos i mbyllni sytë…
Next articleMinarja e ezanit të parë në Afrikë për mbi 13 shekuj i bën “roje” qytetit