Në çka i lidhë besa për themelimin e shtetit shqiptarë nga liderët tonë politik në atë kohë?

0
376

1504949_582081248542917_849021589_n (1)

“Pёr tё pёrmbushur kёtё detyrё fetare dhe qytetare , sipas nevojёs qё tregova dhe sipas thirjes qё iu bёra, nё shtёpinё time u mblodhёn deputetёt e Beratit, Ismail Qemali dhe Aziz Pashё Vrioni, deputeti i Gjirokastrёs, Myfti Bej Libohova , deputeti i Durrёsit Esat Pasha [Toptani] dhe Hasan Bej Prishtina*.Aty lidhёm besёn, duke u betuar mbi Kuranin e lavdishёm se do tё pёrpiqeshim me ҫdo sakrificё pёr shpёtimin e kombit e tё vendit tonё”

*Behet fjalё pёr mbledhjen e mbajtur nё shtёpinё e Syrja Vlorёs nё lagjёn Taksim te Stambollit, mbajtur nё ditet e para tё janarit 1912

[Syrja Bej Vlora “Kujtime” Fq. 42]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here