Home Këshilla mjeksore Ndikimi negativ i vapës

Ndikimi negativ i vapës

Kur bën shumë vapë, edhe ne bëhemi më shumë agresiv.

Neurologu italian Rosario Sorrentino, drejtor i “Istituto di ricerca e cura degli attacchi di panico” në Romë, shpjegon se kushtet metorologjike, veçanërisht ato të nxehta shkaktojnë stres, kjo pasi truri e ka më të vështirë për të kontrollaur sjelljen, si pasojë e acarimit nga i nxehti.vapa-ndryshon-sjelljen

Sipas tij kjo situatë është kalimtare dhe njerëzit qetësohen, sapo bien në kontakt me një ambient të freskët dhe kur relaksohen. Gjatë kësaj krize agresiviteti, ai shprehet se shfaqet takikardi, dhimbje në kraharor, dridhje trupi, marrje mendsh, boshllëk etj.

Gjithashtu edhe frymëmarrje e shpeshtë dhe e shkurtër, humbje kontrolli, ankth, frikë dhe dëshirë e shfrenuar për të sulmuar të tjerët. Këto janë edhe ndër arsyet, për të cilat rekomandohet që të shmanget dalja në orët e pikut të vapës.

Previous articleStresi dhe sistemi imunitarë
Next articleShafrani