Home Lajme Vrasësit me përvojë thërrasin: “Izraeli”-Perëndimit: mbështetni autoritetet e grusht shtetit egjiptian

Vrasësit me përvojë thërrasin: “Izraeli”-Perëndimit: mbështetni autoritetet e grusht shtetit egjiptian

                                                                                                                                               (u186u)zeev-elkin

Zëvendës Ministri i Jashtëm izraelit Ze’ev Elkin i ka bërë thirrje vendeve perëndimore që të ofrojnë mbështetje ekonomike për autoritetet e grusht shtetit egjiptian që morën pushtetin pas një grushti shteti ushtarak. Qëllimi i përkrahjes izraelite ndaj grusht shtetit është minimi i çdo shansi që lejon Vëllazërinë Myslimane që të kthehet në pushtet.

Elkin tha se mungesa e ndihmës në Egjipt mund të çojë në kthimin e asaj që ai e quajti “forcat ekstremiste islame”, duke aluduar në Vëllazërinë Myslimane.

Elkin shpjegoi se Perëndimi, i cili ka ndarë botën islame mes “sekularistëve të mirë’ dhe ‘ekstremistëve’, tani duhet të qëndrojë prapa aleatëve në Egjipt, dhe tha se nuk duhet lënë as vendi më i vogël që “islamistët” të riintegrohen në sistemin politik.

Previous articlePSE GRATË QAJNË!!
Next articleEgjipt, pranojnë arritjet e Mursit