Home Lajme Egjipti, referendum për kushtetutën

Egjipti, referendum për kushtetutën

Presidenti Mohammed Morsi ka bërë të ditur se referendumi për projektkushtetutën egjiptiane do të mbahet më 15 dhjetor.

Njoftimi u bë përpara asamblesë së dominuar nga islamistët, të cilët tashmë kanë miratuar dokumentin gjatë javës që lamë pas.

Si projektkushtetuta ashtu edhe dekreti i presidentit Morsi, kanë shkaktuar protesta të mëdha nga kundërshtarët dhe itharët e presidentit. Pas marrjes së një kopje të dokumentit, Morsi u bëri thirrje ‘të gjithë egjiptianëve’ që të marrin pjesë në referendum dhe të tregojnë nëse e përkrahin ose jo projektkushtetutën.

Në rast se miratohet, kushtetuta do të shfuqizojë të gjitha deklaratat e mëhershme kushtetuese, përfshirë edhe dekretin e Morsit dhe Egjipti duhet të zgjedh një parlament të ri në afat prej 60 ditësh

Previous articleVotimi në OKB njeh shtetin e Palestinës; SHBA-të kundërshtojnë
Next articlePolicia e Kosovës përzuri investitorin nga Dubai