Home Lajme Pse qelizat nervore nuk ndahen ?

Pse qelizat nervore nuk ndahen ?

Qelizat që ndërtojnë organizmin tonë janë katër llojesh : epiteliale, lidhore, muskulore dhe nervore.

Qelizat nervore përmbajnë një cilësi shumë karakteristike; ato te personat e rritur e humbin aftësinë e ndarjes (shumëzimit) dhe nuk mund të ripërtërihen. Prandaj nëse dëmtohen si pasojë e ndonjë sëmundje apo e lëndimit, ato nuk mund të kompensohen. 10685440_767799733255138_7297758148911720294_n

Dr.Jusuf Izzudin (hulumtues bashkëkohor) na tregon arsyet pse ato nuk ndahen:

”Fakti se qelizat nervore nuk ndahen, nuk mund të ketë ardhur si rezultat i eksperimentimit dhe gabimit.

Këto qeliza formojnë trurin dhe pjesën tjetër te sistemit nervor. Nëse këto qeliza do të ndaheshin si qelizat tjera, rezultati do të ishte katastrofik. Në këtë rast qelizat nervore nuk do të mund ta ruanin personalitetin e njeriut dhe të gjitha tiparet e memories së tij do të zhdukeshin brenda disa orëve.”

Kjo eshte mrekulli e krijimit.

”Kjo është vepër e krijimit të Allahut, më tregoni pra mua se ç’krijuan të tjerët veç Tij…?!”

[ Kur’an, llukman : 11 ].

 

Previous article”8” Receta mjekuese nga arrat të cilat mundë ti përgatisni vetë
Next article‘’4’’ Mënyra tjera përdorimi të Aspirinës