Home ARTIKUJ Nga historia në ditët e sotme :Çlirimi i Mekkes

Nga historia në ditët e sotme :Çlirimi i Mekkes

50987-123782221022428-123780994355884-6024-2148-bNë muajin e tetë të hixhretit me 1 janar të vitit 630 në krye me profetin Muhammed ushtria muslimane hyri nga katër anët e Mekkes duke lexuar suren Fatiha .
Ata nuk u ballafaquan me ndonjë rrezistenc të madhe ku pas hyrjes së tyre u drejtuan drejt Qabes  ku edhe profeti Muhammed rrëzoj të gjitha putat mbrenda Qabes ku numroheshin 360  prej tyre.Pas rrëzimit të putave muslimanët e bën tavaf Qaben dhe profeti Muhammed mbajti hydben e parë.Në hydbe u tha Mekkasve që do amnistoheshin nga veprat e mëparshme .

Previous articleNë Shqipëri, humb jetën nga një plumb qorr një 23-vjeçar
Next articleMEKË – PËRUROHET MUZEU I PROFETIT MUHAMED