Cila është metoda më e mirë e kryerjes së nevojës fiziologjike?

0
367

1912155_656457031062824_1960298068_n
A keni menduar se ndoshta ju veproni gabimishtë !??
Në fund doli se civilizimi Perëndimorë ka kryer nevojën në mënyrë të gabuar për gjenerata me rradhë.
Bazuar në shkencëtarët e Univerzitetit të Stanfordit, Klinika e dyshemesë së Pelvikut, ne do duhej të qëndronim galic, dhe jo të ulemi (e cila edhe është shumë e kuptueshme nëse përkujton se cfarë tradite kanë pasur të parët tanë sa i përket adeteve të nevojtores).

Cëndrimi galic relakson muskujt në mënyrën e duhur për të mundësuar një lëvizje optimale pingul të përmbajtjes së zorrrës dhe potencialishtë mundë të uftojë disa sëmundje shumë të rrezikshme si Koliti dhe Kanceri i Kolonit (zorrës së trashë).

Në foto janë paraqitur në mënyrë skematike mënyrat e kryerjes së nevojës dhe ndikimi në muskujt e pelvikut:

1. Cëndrimi në toalet standard është një cëndrim jo natyral gjatë kryerjes së nevojës që shkakton tendosje dhe sforcim.
Në këtë pozitë për të mundësuar një kontinuitet të daljes së nevojës muskuli pubo-rektal e shtrëngon rektumin (pjesën përfundimtare të zorrës së trashë).

2. Cëndrimi natyral galiç, pelviku është i relaksuar.
Cendrimi galiç e relakson muskulin pubo-rektal dhe e drejton rektumin duke e lehtësuar daljen e përmbajtjes së zorrës, duke e ulur sasinë e sforcimit që duhet dhënë gjatë kryerjes së nevojës dhe duke e ulur presionin intraabdominal.

3. Cëndrimi ulur në toalet standard por me modifikim në mënyrë që të arrihet efekti i qëndrimit galic. Modifikim I shëndetshëm I kryerjes së nevojës në toalet standard duke vendosur këmbët në një ulëse si zzgjidhje në rastet ku nuk kanë toalet tradicional.

Përktheu dhe përshtati: Dr.med. Abdurrezak, Preshevë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here