Home Lajme Muslimanët digjen në Afriken Qendërore, francezët shikojnë si spektatorë

Muslimanët digjen në Afriken Qendërore, francezët shikojnë si spektatorë

Muslim civilians prepare to board trucks in Bangui to flee violence

Pasi qe muslimanë e fisit Seleka e muren pushtetin në Republiken e Afrikes Qendërore, OKB-ja menjiherë e autorizon Francen që të nderhynë, kinse ta ndalon luften sektare ne mes krishterëve dhe muslimanëve. Por qëllimi isshte i qartë, t’i rrëzoj muslimanët nga pushteti i sapomarur.

Ajo dergon atje 3000 trupate saja, por masakrat ende vazhdojn para syve të “paqeruajtësva francez”, të cilët si zakonisht sikurse edhe në Ruanda gjithmonë tradhtojnë.

Tashmë edhe e kanë zgjedhur edhe presidentin e perkohshëm e cila është femër. Ajo është Katherina Samba-Panza, kryebashkiakja e kryeqytetit  Bangui.

Edhe Bashkimi Evropian është zotuar se do ti dërgon edhe mbi 1000 trupa shtesë në mënyrë që ta mbikqyrë periudhën e tranzicionit.

Video në vazhdim deshmon pamje shokuese nga djeg’ja e trupave të muslimanëve nga ana e të krishterëve. Çka është edhe ma çuditëse, ata dalin edhe para kamerave botërore dhe deshmojnë se vet ata i kanë kryer ato masakra dhe do të vazhdojnë që ti kryejnë, dhe askush nuk arrestohet dhe nuk përndjeket. Paramendoni se po t’i kryenin keto masakra muslimanët, se ç do të vepronte bota krishtere.

http://www.youtube.com/watch?v=ojaZBkggrX4

Previous articleKëshilla nga Hoxhë Sadullah Bajrami, kur muslimanët goditen me fitne
Next articleHilafeti-Shteti Islam dhe vlera e tij