Muaji që Profeti alejhi selam agjëronte më shumë pas Ramazanit

0
402

Trasmeton Aishja radiAllahu anha se nuk e ka pare Profetin sal-lAllahu alejhi ue sel-lem te agjeroje ndonje muaj te plote pervec Ramazanit dhe nuk e ka pare te agjeroje ne ndonje muaj tjeter me shume se ne Shaaban. (Mutefekun alejhi)

Ka thene Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem:
“Ai muaj (Shaabani) eshte mes Rexhebit dhe Ramazanit dhe njerezit jane te shkujdesur ndaj tij. Ne ate muaj ngrihen veprat te Zoti i Boterave dhe une dua te ngrihen veprat e mia kur jam agjerueshem.” Sahih. Mundhirij.

Trasmeton Aishe radiAllahu anha:
“Muaji me i dashur per agjerim (pas Ramazanit) per Profetin sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ishte Shaabani. Me pas e vazhdonte kete agjerim me Ramazanin (muaj i plote agjerimi).” Trasmeton Ebu Daud dhe Nesai. Saktesoi Imam Albani./xhamiambret

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here