Mesoni femijet tuaj per ushtrine e Egjiptit

0
364

vaVail Kandili: Numri i të vrarëve egjiptian nga ushtria egjiptiane është shumë herë më i madh se numri i të vrarëve izraelit nga ushtria egjiptiane në luftën e tetorit.

Ushtria egjiptiane vrau 750 izraelit (ushtar) për gjatë një viti në luftën e vitit 67

Ushtria egjiptiane vrau 1000 izraelit (ushtar) përgjatë gjashtë viteve në luftën ”tretjes”

Ushtria egjiptiane vrau 2500 izraelit (ushtar)  përgjatë një viti të plotë ne luftën e vitit 73

Ndërsa ushtria egjiptiane vrau më shumë se 5000  mysliman egjiptian përgjatë një muaji, prej se ka filluar grusht shteti, prej tyre më shumë se e 3000 të vrar  e të djegur, shumica e tyre për disa orë në sheshin Rabia Adevije.

Mësojani fëmijëve tuaj se : Se numrin të cilin i ka vra ushtria egjiptiane në një muaj është më shumë se numri i të vrarëve në të gjitha luftërat më Izraelin përgjatë 25 viteve.

Mësojani fëmijëve tuaj se : Izraeli ka shpëtuar prej ushtrisë egjiptiane nga ajo që nuk janë të shpëtuar populli egjiptian

Mësojani fëmijëve tuaj se : Se ushtria egjiptiane i ka kaluar kufitë ndaj egjiptasëve, i gjuajti në qeset e bërllokut, i mbyti në ruku e në sexhde, të ulur e të fjetur, paqësor e të lënduar, pleq e gra e fëmijë, ua preku moralin, ua dogji kufomat dhe xhamiat

Mësojani fëmijëve tuaj se : Se ushtria egjiptiane “ka mohu” argumentet e Zotit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here