Home Të tjera Pyetje A lejohet mbajtja e unazës për meshkuj?

A lejohet mbajtja e unazës për meshkuj?

Përgjigjja: Po lejohet, por jo se është sunet.
Profeti alejhi selam mbante unazë nga argjendi…, ndërsa përsa i përket unazës nga hekuri apo bakri shumica e juristëve islamë gjykojnë se mbajtja e saj është e papëlqyer dhe dijetarë të tjerë e gjykojnë si haram, të ndaluar, ndërsa përsa i përket floririt është mëse e ditur që për meshkujt nuk lejohet mbajtja e tij.

Shejh Mesh’hur Hasen Selman
Allahu e ruajtë

Xhamiambret

Previous articleÇ’është adhurimi?
Next articleA lejohet bashkimi i namazeve gjatë përdorimit të aparatit të dializës që mund të zgjasë shumë?