I ka vrarë heshtja e ummetit: Fatimja, Varda dhe Muna – të lindura së bashku dhe të djegura së bashku

0
364

                                                                                                                                                   29wakc2

Fatimja, Varda dhe Muna janë motra, trineqe, të lindura nga e njejta nënë në të njëjtën ditë! Ato kanë lindur së bashku, dhe u vranë së bashku … Në fakt, u dogjën të gjalla … Së bashku me nënën dhe gjyshen e tyre.

Masakrën mbi këto vajza, por edhe mbi moshatarët e tyre të tjerë, etërve dhe nënave të tyre, e udhëhoqën paramilitarët shiitë Zulfikar, të cilët janë të mbështetur nga Irani, dhe të përbërë nga vullnetarët shiitë irakian.

Forcat kriminele të Asadit kryen masakrën në qytetin Nabek të shtunën, më 7 dhjetor, kur u masakruan ose u dogjën disa dhjetëra civil. Pas masakrës, u gjetën trupat e 44 burrave, grave dhe fëmijëve, në mesin e të cilëve ishin 11 gra 22 fëmijë, në mesin e të cilëve Fatimja, Varda dhe Muna.

Atë ditë forcat besnike të regjimit shiit- alevit të Bashar al-Asadit, duke përfshirë edhe paramilitarët Zulfikar, hyrën në qytetin Nabek, i cili gjendet drejt rrugës së rëndësishme strategjike Damask-Homs.

Në këtë masakër të jetëve të pafajshme të të vegjëlve, bashkësia ndërkombëtare nuk reagoi, dhe as shumica e muslimanëve, duke i dhënë dritën e gjelbër bishave shiito -alevite për masakra të reja mbi muslimanët sirian.

Fatimja, Varda dhe Muna dhe mijëra djem dhe vajza të tjera sirian, i vrau heshtja e ummetit, heshtja jonë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here