A e dini se çfarë janë etiketat në pemë dhe perime? Etiketat japin një informacion

0
377

Sigurishte ju e dini nese jeni duke jetuar ne vendet perendimore kur bleni peme apo perime zakonishte ato kane te ngjitur nje etikete te vogel me disa te dhena te shkruara ne to me sakte disa numra.

Keto etiketa japin nje informacion: 4 numra tregojne se keto peme dhe perime jane kultivuar ne menyre konvencionale apo me sakte te rritura ne menyre tradicionale duke perdorur pesticide.

Keta numra fillojne me numrin ”3” apo ”4”. 5 numra qe fillojne me numrin ”8” tregojne se keto peme dhe perime jane gjenetikishte te modifikuara (GMO). 5 numra duke filluar me numrin ”9” tregojne se keto peme dhe perime jane rritur ne menyre natyrale, organike, pra produkte bio.

Normalishte preferohet perdorimi i pemeve dhe perimeve natyrale apo organike dhe gjithashtu eshte ato peme dhe perime me pesticide perderisa nuk keni mundesi ti bleni ato natyrale. Ndersa jane shtruar shume dyshime per pemet dhe perimet gjenetikishte te modifikuara andaj dhe eshte mire te mos blihen te tilla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here