Tre veta më bëjnë të qesh ndërsa tre më bëjnë të qaj

0
360

Ebu Derdaja, (radijallahu anhu) ka thënë:

Tre veta më bëjnë të qesh ndërsa tre më bëjnë të qaj. Më bën të qeshem:

– njeriu që shpreson një jetë të gjatë, edhe pse vdekja e kërkon gjithkund;
– njeriu i cili është i pakujdesshëm, edhe pse e di se nuk do të lihet në pakujdesi;
– njeriu i cili qeshet shume, ndërsa nuk e di se a është i kënaur Krijuesi i tij me të apo jo.

Ndërsa më bëjnë të qaj:
– frika nga fundi;
– ndalja e punës, dhe
– qëndrimi para Allahut, kur njeriu do të presë që Allahu t’ia caktojë vendin ne xhenet apo ne xhehenem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here