Home Zgjodhëm për ju. Të friksuarit gjatë natës

Të friksuarit gjatë natës

Tregon Halid Ibn Velidi ku thoë: Në një koh u frikësojsha natën dhe shkova te i Dërguari i Allahut (alejhi selam) dhe i thash: Unë po friksohem natën dhe pe marr shpatën mirëpo nuk pe shoh askend që ti mëshoj me te.

Pejgamberi alejhi selam tha: A dëshiron të ti mësoj disa fjal të cilat mi ka mësuar Xhibrili (alejhi selam)?
I thash: Gjithsesi o i dërguar i Allahut.

Më tha: Thuaj: “Eudhu bi KelimatiL-Lahi Tamati el-leti la juxhavizuhunne birrun ve la faxhir, min sherri ma jenzilu mines-semai ve ma jaruxhu fiha, ve min sherri fitenil-lejli ven-nehar ve min kul-li tarikin il-la tarikin jatruku bi khajrin ja Rrahman”
Kur e ka thënë Halin ibn Velidi këtë, më nuk i ka ndodhur kjo frik. (Transmeton Taberaniu, shejh Albani ka thënë se hadithi është sahih, shih Es-Sahiha nr.2738)
Eroll Nesimi

Previous articlePse fëmiu refuzon të pij nga gjiri i nënës?
Next articleRaportet e këqija mes nuseve dhe vjehrrave