Si të sjellim gëzim në zemrat e familjarëve para gjumit?

0
407

S’ka dyshim se të biseduarit me familjen natën para se me ra me flet fut gëzim në zemrat e tyre dhe i bën të ndjejnë se janë të rëndësishëm për përgjegjësin e familjes dhe po ashtu i përmbushin edhe nevojat shpirtërore të tyre.

I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, tha: “Udhëtimi është një lloj apo pjesë e ndëshkimit, sepse ai të pengon nga ngrënia, pirja dhe gjumi (ashtu si është mësuar në shtëpi dhe familje), e nëse e kryen punën për të cilën udhëtoi, le të kthehet sa më shpejt tek familja e tij.”

S’ka dyshim se të biseduarit me familjen natën para se me ra me flet fut gëzim në zemrat e tyre dhe i bën të ndjejnë se janë të rëndësishëm për përgjegjësin e familjes dhe po ashtu i përmbushin edhe nevojat shpirtërore të tyre.

Dashuria e prindit dhe ndeja e tij me fëmijët dhe familjen është çështje me rëndësi të veçantë, sepse ua përmbush nevojën shpirtërore që është e rrënjosur në shpirtrat e tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here