Shërimi i mrekullueshëm – Fara e zezë

0
442

Shërimi i mrekullueshëm

Nga kokrat e zeza, nga mjalti i pastër, nga hudra dhe nga qepa.
Libreza është e përshtatshme nga arabishtja ne shqip
Në arabisht e ka shkruajtur Ebul Feda Muhammed Izzet Muhammed Arif – Allahu e ruajtë

Parathënie

E falenderojmë Allahun fuqiplot që na ka dhuruar shëndet dhe shumë mirësi që nuk mundemi ti numërojmë . Paqa dhe bekimi qofshin mbi Pejgamberin Muhammedin, familjen e Tij, shokët e Tij dhe ato që do ta ndjekin rrugën e tij derin ne ditën e kjametit.
Me pastaj :
Njeriu ku do që jeton e përcjellin problemet si ato kronike edhe ato shpirtërore dhe e ndjen veten nevojtar për ta ndihmuar dikush këtu qëndron urtësia e Allahut fuqiplot nga mëshira e Vetë u dërgoi njerëzve pejgamber kohë pas kohe për ta ndihmu njerëzimin në shumë aspekte si nga ana fizike po ashtu edhe nga ana shpirtërore, nga ana e pejgamberve u shëndrit bota njerëzore dhe përfitoi udhëzimin e drejtë , me mësimet e tyre aritën që të edukohen si shpirtërish po edhe fizikisht gjithë pjestarët e këtij rruzulli tokësorë.
Për sa i përket jetës se kësaj bote më me rëndesi është ruajtja e shëndetit , Mu për atë e angazhova veten që të përshtati këtë broshur mjeksore që të ruajn popullata shëndetin me sende të sigurta dhe të lira.
Allahu i gjithëmëshirshëm në lulet dhe barnat ka krijuar barna-ilace për shërim.
Për ti mledhur këto barna të sigurta i dha një insektit që quhet miza e bletës, kësaj mize i dha inspirim që të shkoj lule në lule po edhe nëpër gjethe-lastara që qelin nga drujt e malit si që është bagremi, dullinja, gështenja, pishat, ahu, dushku , etj etj e të mledh nektarin e këtyre dhe të ndërtoj një barnatore të sigurt dhe pa hile.
Po të duash të sigurohesh për këtë shihe sure Nahl ku thotë:” Zoti yt e frymëzoi bletën, (duke i thënë): Ndërto shtëpi në male dhe në drurë dhe në ato (kosheret) që të kan ngritur njerzit. Ushqehu me gjithfarë lloje frutash (nektarë) dhe ec rrugës së Zotit tënd përulëshëm . Nga barku i tyre del lëng ngjyrash të ndryshme, në të cilin ka ilac e shërim për njerzit. Vërtet kjo është shenjë për ato që mendojnë” (Nahl: 68-69)
A ka fjalë më të sigurt se fjala e Allahut dhe çdo kush që ka besim në Allahun e kupton se tek mjalta ka ilaç për shumë sëmundje në veçanti për qarkullimin e gjakut, për zemrën, për mushkëritë etj. Është për të të ardhur keq se njerëzit nuk din të vlerësojnë vlerat që na ka dhuruar Allahu dhe mu për atë se nuk dinë u kthehen barnatoreve kimike dhe farmaceutike, kështu që shkatërojnë lukthin, veshkat etj duke i konsumuar pa kontroll barnat për sëmundjet e tyre kronike madje edhe pa pasur nevojë… kurse ajo që është edhe më e keqe që shumë barna shiten me çmime të larta dhe nuk meren parasysh librezat shëndetsore. Kjo të benë të kuptosh se atyre u intereson vetëm paraja , ti edhe se nuk ke kah t’ia mbajsh do ti blejsh me plot siklet.

Për atë kujdes vëlla i dashur dhe motër e dashur merri këto këshilla që vijojnë:
1- Kokra e zezë (arabisht habbetul-seuda)
2- Mjalti
3- Hudra dhe qepa

Këto gjenden në vendin tonë me shumicë dhe janë të lira, pra mjekohuni me këto dhe largohuni nga ilaçet që më tepër u shkatërojn se sa u shërojnë.
Udhëzimi:
Çdo musliman duhet të jetë krenar me besimin që ka ndaj të madhit Zot dhe me librin e shejntë Kuranin dhe me të gjitha kushtet që parashihen sipas kuranit dhe sunetit të Pejgamberit – paqa dhe mëshira e Allahut – qoftë mbi të. Nga ajo që shihet sot është koha e turbullirave, përçarjeve në parti të llojllojshme duke e shajtur njëri-tjetrin, nëpërmjet mediave vizive dhe atyre të shkruara, përmes rrjeteve sociale në internet etj, prandaj nuk mbetet rrugëdalje tjetër përveçse ti kthehemi Kuranit dhe sunnetit për shpëtim.
Udhëzimet e Kuranit dhe të sunetit jan 100% për mirëmbajtjen e qetësisë, harmonisë, bashkimit, bashkëjetesës, mësimit , edukatës dhe përparimit arsimor dhe shpirtërorë.
Vëllezër musliman dhe motra muslimane merni këto udhëzime që vijojnë të jetoni më të qetë, e ta ruani shëndetin me ilaçe që i ka servu Krijuesi i madhërishëm e që janë me harxhime të vogla e mos u mashtro me gjëra që nuk kanë asgjë të verifikuar apo edhe janë thjesht për tregti.

1 – Kokrra e zezë
Kokrat e zeza e kanë formën e susamit vetëm se janë të zeza. Bukëpjekësit u hudhin simitave sipër dhe kanë aromë të këndëshme dhe pak djegin kur i futish ne gojë.
Për këtë Pejgamberi i dashur ka porositur duke thënë: “Përdorni për ilaç kokrat e zeza se në këto kokra të zeza ka shërim për çdo sëmundje në përjashtim të sëmundjes së vdekjes”. (Trasmeton Buhariu)
Vdekja është e pashmangëshme dhe e ka afatin e caktuar dhe për atë nuk ka ilaç, vdekja e shpërngul njeriun në botën e Berzahit dhe atje jeton me një sistem që nuk e njohim, për pos asaj që na tregon Kurani dhe suneti profetik.
E tani vlla dhe motër si kur të thoshte një doktorë që ka famë filan ilaçi është shumë i dobishëm dhe lufton kancerin të gjithë njerëzit do të nxitonin ta përdornin për atë se atë ilaç e ka preferu një doktor që ka famë. E çfarë do të thoni për njeriun që e zgjodhi mëshirë për botën Zoti i madhërishëm? Dhe Ai flet me me inspirim nga i madhi Zot.
Përmbajtja e kokrës të zezë, ato përmbajnë: Fosfat , hekur , fosfor , karbohidrate etj.
Kokrat e zeza kanë edhe përbërje antibiotike dhe i shkatërojnë viruset që futen në mbrendi të trupit, bakterjet, viruset, mikrobet etj. Te kokrat e zeza gjendet karatina e që është element që lufton kancerin. Kokrat e zeza i risin hormonet dhe i aktivizojnë ato. Regullojnë veprimin urinorë , e regullojnë tëmthin. Derisa i dërguari i Zotit – paqa dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të, tha: “Kokrat e zeza janë shërim për çdo sëmundje, përveç sëmundjes së vdekjes”. Ne si musliman na mjafton thënja e Pejgamberit a.s. që është shërim për çdo sëmundje.
Si mund të përdoret: Mënyra e përdorimit bëhet kështu: I futet supës pasi të zihet, sallatës, ëmbëlsirave, mjaltës etj… i hudhë sa një lugë gjelle dhe ta kujtosh se këto kokra të zeza i favorizoj Pejgamberi i Allahut xh.sh. i cili flet me inspirim nga Zoti i madh. Dhe me lejen e Tij kokrat e zeza do ta eliminojnë sëmundjen dhe do të vazhdojsh nga 7 ditë dhe do ta shohish suksesin. Më pas herë herë mund të bëjsh pauze apo fillon kështu që shumë sëmundje do të eliminohen. A nëse e përdorni një kohë të shkurt dhe pastaj e lini pas dore ato nuk do të bëjn efekt , llogarite kur shkon te dokori ai të rekomandon që ti përdorish hapat një javë e ngandonjëherë të thotë ti përdorish një muaj dhe ngandonjëherë sa të jesh gjallë dhe ato ti përdorish në kohë!. Kështu është edhe me këto ilaçe të kokrave të zeza , nëse i përdor për gjatë koh është më mirë se ato nuk janë si hapat që të dëmtojnë, bile nëse i përdor vazhdimisht me gjithë familjen e kjo është një gjë e mrekullueshme.
Shërimi për sëmundjet e grave në kohën e lindjes, për ti lehtësuar dhimbjet e lindjes kokrat e zeza i vloni me çaj kamomile dhe pasi të voket çaj e ëmbëlsoni me mjalt dhe pini si në vend të çajit.
Ajo ndihmon gjithashtu edhe në shërimin e dhimbjeve të dhëmbëve, të bajameve dhe njerthit:
Zihet kokra e zezë dhe lëngu që është përfitu nga kokra e zezë bëjsh gargare e shpërlanë gojën për mbrenda duke e mbajtur ujin në goj dy-tre minuta, është shumë e dobishëme dhe me vajin e kokrave të zeza i lyen nga sipërfaqja e jashtme bajamet dhe nofullën e poshtme për mbrenda. Për shërim nga gjëndrat dhe dridhjet të pa zakonta meren kokrat e zeza dhe si miell, nga kokrat e zeza bëhet brum i zënët me mjalt dhe i hudhë pak qumështmjalte dhe e përdor ditë për dite një muaj pra han nga ajo me lugë mbrenda ditës koh mbas kohe dhe ato shqetsime zhduken.

1 – Shërimet e reumatizmës
E nxehën vajin e kokrave të zeza dhe e fërkon vendin ku ke dhimbje të reumatizmës ashtu si kur e fërkon kockën e jo lëkuren, dhe pasi të mbaroni fërkimin e pini një gotë ujë të vluar me ca pika vaji të kokrave të zeza, duke e ëmbëlsu me mjaltë këtë e bën para se të flejsh dhe të vazhdojsh disa herë dhe me lejën e Allahut do të shërohet.

2 – Ndezja e veshkëve
Në një bez të hollë vëndon një brum prej miellit te kokrave të zeza, brumoset me vaj ulliri e vendos ne anën ku ka dhimbje dhe gëlltit një lugë kokra të zeza pasi i zbut me mjaltë këtë e bëni esëll.
3 – Për ti nxjerë guralecët nga veshkët
Meret nga mielli i kokrave të zeza sa një filxhan dhe bëhet me mjaltë, i grrin një 1/3 e saj e han esëll para ushqimit dhe menjëherë pasi e han atë e hanë nje kokër limun me gjthë lëvozhg e përsërit dy herë në dit, dhe me lejen e Allahut pastrohesh nga guralecat.

4 – Për zemrën dhe qarkullimin e gjakut
Të qenurit të sigurt në fjalen e pejgamberit a.s. pasi ai lajmëroi se në këto fara të zeza ka ilaç për të gjitha smundjet dhe nuk mbetet fare dyshimi se si përdoret ashtu si kokrat në supë, sallatë, e gjella të tjera. Në të gjitha kohërat nëse përdoret do të bëj efekt, InshaAllah si për zemrën edhe për gjakun pasi ajo e rit imunitetin dhe nga brenda i regullon problemet .

5 – Kundër kancerit
Lihesh me vajin e kokrave të zeza tre here në ditë, pas çdo ushqimi qe hanë merë nga një lug gjelle nga mielli i kokrave të zeza i fut në një got që është me kokra të grira, i përzien së bashku dhe i han dhe duke e lutur Allahun fuqiplotë që të eliminon kancerin dhe me lexim të Kuranit sa më shumë kështu vazhdont tre muajë rrjeshtë.

6 – Kundër dobësisë së epshit
Merë një lugë miell nga kokrat e zeza dhe i thenë shtatë kokra vezë, i rehë mirë dhe kështu vazhdon një muaj dhe këtyre pacientëve u vjen fuqia inshaAllah.

7 – Për tu hapur oreksi
Para ushqimit disa minuta meret një lugë çaj me kokra të zeza, e grinë me dhëmb dhe pasi e pinë një filxhan ujë të ftohët, mbi ujë lëshon disa pika uthull dhe inshaAllah me këtë terapi hapet oreksi.
8 – Kur trupi vjen si pasiv
Pihen disa pika nga vaj i kokrave të zeza duke i kombinu me lëng portokalli i pinë esëll dhjetë ditë rrjesht, me kushtë që mos të flej pas namazit të sabahut dhe të ushtroj gjumin pas namazit të jacisë duke e shtu dhikrin.

9 – Për të mësuar përmendësh
Çaj nane duke i futur mjaltë për ta ëmbëlsuar dhe shtatë pika vaj të kokrave të zeza dhe e pini të ngrohtë çfarëdo kohe dhe këtë pije vazhdimisht.

Përktheu dhe përshtati: Ejub Selmani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here