Home Lajme Rowhani: Izraeli nuk mund të përdorë forcën ushtarake kundër Iranit

Rowhani: Izraeli nuk mund të përdorë forcën ushtarake kundër Iranit

irranPresidenti i sapozgjedhur i Iranit Hassan Rowhani ka hedhur poshtë një deklaratë izraelite, duke e konsideruar si “të pabazë”. Është fjala për një deklaratë ku Izraeli tha se ishte i gatshëm për t’u angazhuar ushtarakisht kundër Iranit.

 Rowhani i ështëpërgjigjur paralajmërimit të fundit të Kryeministrit izraelit Benjamin Netanyahu lidhur me programin bërthamor të Iranit, ku ai pretendonte se Irani ishte afër krijimit të një armë bërthamore, dhe tha se Izraeli nuk do të presë që SHBA-të të ndërmarrin veprime ushtarake.

 “Disa vende janë duke thënë se të gjitha opsionet janë në tavolinë. Ndërkohë, një shtet I pashpresë në rajon kërcënon çdo ditë,” tha Rowhani. “Ne vetëm qeshin me ta. Kush është regjimi sionist për që të na kërcënojnë?”

 “Ata janë të vetëdijshëm se ata nuk do të jenë në gjendje të përmbushin kërcënimet e tyre. Sepse ata e dinë fare mirë se në qoftë se ata bëjnë përpjekje të tilla, populli iranian do t’u rezistonte atyre më fort dhe më me guxim se kurrë më parë”.

 “Kjo është arsyeja pse Izraeli nuk mund të përdorë forcën ushtarake kundër Iranit”.

 Netanyahu tha të dielën Iran ishte “duke u afruar bombës, dhe se ata nuk mund të lejojnë një gjë të tillë që të ndodhë.”

 Kryeministri izraelit e kishte quajtur më parë Rowhanin “një ujk në rroba të deleve”, duke e përshkruar strategjinë e tij si “buzëqesh dhe ndërto bombë”.

Previous articleDeklaratë kundër artikullit në gazeten “Zëri”
Next articleParagjykimi – ngjarje e vërtetë