Home Zgjodhëm për ju. Pse duhet gjithherë t’i hiqni nga rryma të gjitha pajisjet

Pse duhet gjithherë t’i hiqni nga rryma të gjitha pajisjet

Njerëzit që shkojnë në pushime do të duhej t’i ndalin aparatet elektrike në shtëpi, siç janë: TV, DVD player, stereo, telefoni, mikrovalët, makina e kafesë, kompjuteri, modemi, ruteri, etj.
Nëse shkëputni daljen elektrike, atëherë ju do të kursenin energji elektrike dhe do të reduktoni rrezikun nga zjarri.
Në këtë drejtim, ngrohësi i ujit është konsumatori i parë i energjisë elektrike në shtëpi, pothuajse gjysma e konsumit të energjisë përdoret për të ngrohur ujin.
Kjo njësi ka edhe një konsum të gatishmërisë.
Këtu është një listë e plotë e vogël e energjisë para se të nisej me pushime:
– Shkëputni daljen elektrike të të gjitha pajisjeve elektronike (duke përfshirë ngarkuesit dhe kabllot për ngarkesë të energjisë ), duke përfshirë makinën e kafesë.
– Kontrolloni furrën a është e fikur dhe nëse të gjitha valvulat janë të mbyllura.
– Para se të largoheni nga shtëpia, sigurohuni që ju keni fikur të gjitha dritat.
– Në rast të qëndrimit të gjatë (katër javë ose më shumë): shkrini dhe shkëputni daljen elektrike të frigoriferit.

Previous articleAnalizat shkencore vërtetojnë se Guri i Zi është nga Xhenneti
Next articleKonfirmohet natyra e dyfishtë e dritës