Home Zgjodhëm për ju. Prishja (divorci) e martesës – si shkak magjia

Prishja (divorci) e martesës – si shkak magjia

Prishja (divorci) e martesës

Kjo është prej problemeve më të shpeshta, Allahu na ka dhënë një shembull se sa shumë të këqija mund të vijnë nga magjia:”…E, mësonin (njerëzit) prej atyre dyve atë (magji) me çka ndanin burrin prej gruas së vet(…)” El-Bekare, 2/102.

Dy simptome janë veçanërisht dëshmi e këtij lloji të magjisë: Gruaja nuk mundet më të ketë mardhënie seksuale e as të gjejë kënaqësi seksuale; çifti nuk ka asnjë arsye për këtë, duke dashur njëri-tjetrin kur janë larg njëri-tjetrit dhe duke u zënë shpejt pasi bashkohen përsëri.Këto simptoma do të ndodhin papritur pas një periudhe të jetës normale të përbaskët apo madje edhe para fillimit të jetës së përbashkët.

Përleshjet e zakonshme janë të ndryshme nga ato të ndikuara si shkak i magjisë pasi ato janë të bazuara në të kuptuarit e vërtetë dhe të arsyeshëm që mund të trajtohen nëpërmjet arsyetimit dhe dialogut.Dy simptomat e përmendura më parë janë shumë karakteristike për magji.Magjia nuk përjashton problemet reale brenda çiftit, por ajo do të bëjë të pamundur për të zgjidhur ato në mënyrën e duhur.Përfundimisht, në qoftë se asgjë nuk është bërë për ta ndaluar atë, mosmarrëveshjet mund të përkeqësohen dhe do të përfundojnë deri në shkatërrimin e dashurisë brenda çiftit, duke arritur në një pikë pa kthim – veçanërisht nëse familjet përzihen.

Prandaj është e rëndësishme për të diagnostikuar magjinë sa më herët të jetë e mundur.
Për më tepër, magjia mund të përdoret për të parandaluar gruan që ka fëmijë ose njeriu që ka marrëdhënie seksuale. Kjo mund të ndodhë në mënyra të ndryshme: gruaja nuk ka periudha apo nuk kapur shtatzëni fare ose ajo është viktimë e dështimeve pas disa ditëve ose muajve të shtatzënisë, ose foshnja i vdes para lindjes; burri nuk ka asnjë ereksion ose e humbë atë kur i afrohet gruas së tij apo madje edhe gjatë mardhënieve seksuale, që është më e keqja.

Pacienti në nevojë për një kurë (shërim) duhet sinqerisht të tregojë problemet nga çështjet e tilla kështu që mund të kuptohet plotësisht.

 

 

Previous articleSpinaq i skuqur me hudhra –
Next articleShërimi është në tri gjëra