Prindër, bëni kujdes! Mos ua jepni këtë ushqim fëmijëve – shkakton kancer

0
505

Në ditët e sotme, pothuajse në gjithë botën, shumë shpesh shohim lokale të ushqimit të shpejtë si McDonald’s, Burger King dhe të tjerë.

Edhe pse këto ushqime nga shumica e njerëzve konsiderohen tejet të shijshme – ato nuk janë aspak të shëndetshme.

Megjithatë, sot ne do të ju paraqesim disa produkte të cilat shkaktojnë dëme të mëdha dhe janë një rrezik i madh për shëndetin tuaj.

Produkti që shkakton një dëm tepër të madh është “hot-dog”.

Ky është njëri nga ushqimet që konsumohet edhe në shtëpi dhe jo vetëm jashtë, por pak njerëz e dinë për rrezikun që paraqet për shëndetin.

“Hot-Dog” është një armik i madh për shëndetin e sidomos tek fëmijët dhe sipas hulumtimeve të fundit, ky ushqim është shkaktari më i madh i kancerit tek fëmijët. Përbërësit e përdorur në prodhimin e këtij produkti nuk janë natyralë dhe përgatiten nga një përzierje me mish derri.

Duhet të dihet se këto produkte nuk janë të përbëra vërtetë nga mishi, por nga të gjitha pjesët e kafshëve – përfshirë eshtrat, lëkurën dhe yndyrën e tyre.

Hulumtimi ka gjetur se konsumi i rregullt i këtij ushqimi, rrit probabilitetin për prekje nga kanceri pankreik për 77 për qind – arsye kjo që tregon pse ekspertët kanë këshilluar që mos të përdoret ky produkt./Lajmi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here