Home Zgjodhëm për ju. Pijet energjike rritin rrezikun per problemet me zemren tek adoleshentet

Pijet energjike rritin rrezikun per problemet me zemren tek adoleshentet

Pijet energjike rritin rrezikun per problemet me zemren tek adoleshentet

Hulumtuesit kanë zbuluar se vetëm një pije energjike në ditë, rritë rrezikun për sëmundje të zemrës, tek adoleshentët e rinj.

Kjo pije ndikon në të njëjtën kohë në hormonet e stresit dhe tek presioni i gjakut.

Pija energjike “Rockstar”, që është më e shitura në Shtetet e Bashkuara, nxit hormonin e quajtur noradrenaline me 74 %.

Noradrenalina – zakonisht lirohet në kohë stresi – nxit presionin e gjakut dhe mundësinë e zemrës që të kontraktohet, duke zgjuar dhe rritur vigjilencën e trurit.

Këto ndryshime, bëjnë që adoleshentët e rinj të kenë probleme në zemrën, të cilat i shoqërojnë gjatë gjithë jetës./Presheva

Previous articleMjalti i Bagremit | Mjeksia Islame
Next articleJa pse duhet të hani sa më shumë arra