Oqeani

0
415

Oqeani

“Errësira në oqeanet e thella të mbuluara me ujë përmbi të cilat janë dallgët, përmbi të cilave janë valët, përmbi të cilave janë retë, shtresa të errësirës, një mbi tjetrën. Kur dikush vë dorën aty, ai me vështirësi e sheh. Atyre Zoti nuk ju jep dritë, ata nuk kanë dritë”

Të gjithë ne mendojmë se dallgët ndodhin vetëm në sipërfaqen e oqeanit.

Sidoqoftë studiuesit e oqeanit kanë zbuluar se ka intervale të dallgëve edhe ndër sipërfaqen e oqeanit.

Këto mund të shihen vetëm me mjete të specializuara, por jo me sytë e njeriut.

Në Kuran përmendet errësira në oqeanin e thellë, përmbi të cilin janë dallgët, përmbi të cilave janë valët dhe pastaj retë mbi to.

Ky përshkrim është i jashtëzakonshëm për shkak se jo vetëm që tregon për valët mbi oqeanin, por tregon edhe për errësirën në thellësinë e oqeanit.

Një qenie njerëzore nuk mund të zhytet më shumë se 70 metra pa mjete të frymëmarrjes.

Drita është prezente në thellësi, por nëse shkojmë më thellë se 1000 metra është komplet errësirë.

1400 vite më parë nuk kishte nëndetëse ose mjete të specializuara për të zbuluar dallgët e brendshme apo errësirën thellë në oqeane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here