Home Zgjodhëm për ju. NUK KISHTE E-MAIL

NUK KISHTE E-MAIL

Nje njeri i papune kishte konkuruar per nje vende te lire te punes si pastrues i nevojtoreve ne nje ndermarje te madhe.
Pasi qe e kryen me sukses intervistimin, e njoftojne se e kishin pranuar ne pune.
Personi qe ia kishte dhene lajmin e gezuar, kerkon nga ai qe t’ia jepte emailin-posten e tij elektronike ne menyre qe t’i dergonin kontraten e punes dhe kushtet tjera te mareveshjes.

Por, pasi qe personi zyrtar kishte kerkuar nga i papuni emailin, habitet kur mer pergjigjen se ai nuk kishte email e as qe posedonte ndonje kompjuter.
Pas kesaj pergjigje, personi zyrtar i thote se ne kete kohe te mos kesh email dhe kompjuter , d.m.th. te mos ekzistosh!
Pas ketyre fjaleve i thote se nuk ka mundesi te punesonin nje person i cili nuk kishte as post elektronike.

Burri i papune, del nga aty i deshperuar.
Rruges i bien ne sy ne nje dyqan dredheza te fresketa. Me parat e fundit qe kishte ne xhep, vendos te blej ca kilogram dredheza. Pasi qe i blene ato, ishkon ne mendje se a do te munde t’i shiste ato. Troket ne dyer te disa shtepijave dhe i pyet se a donin te blenin dredheza te fresketa. Per qudi te tij, pergjigjet e tyre ishin pozitive.
Shume shpejte i shet ato dredheza.Te nesermen blene me shume dredheza, edhe ato shume shpejte i shet.Kjo e trimeron edhe me shume dhe vendos te meret me kete pune, te blinte dhe shiste peme te ndryshme.Pas disa diteve e blene nje biciklete,e pas nje kohe edhe nje kamion dhe keshtu papritmas e sheh veten se seriozishte kishte filluar te merrej me tregtine e pemeve dhe per nje kohe te shkurter kishte bere emer ne sektorin ushqimor.

Pas pese viteve, ishte bere kompania me e fuqishme e vendit ne sektorin ushqimor.

Nje dite, pasi e bejne nje mareveshje te rendesishme me nje ndermarje te madhe, perfaqesuesi i asaj ndermarje, ia kerkon emailin, ne menyre qe t’ia dergonte aktin dhe kushtet e mareveshjes.Por, befasohet nga pergjigjja e e ketij tregtarit te madhe i cili i thote se nuk kishte email.

– ” Per pese vite, keni arritur te beheni kompania me e fuqishme ushqimore ne vende dhe nuk keni email ?
Cfare do te ishit bere po t’a kishit pas edhe emailin tuaj personal?!”

– ” Po ta kisha patur nje email timin personal, sot do te kisha qene duke punuar si pastrues i nevojtoreve !! ”

Subahanallah! Ndodhe qe disa gjera nuk na pelqejne ne jete, apo Allahu nuk lejon qe ca gjera te ndodhin ashtu siq ne deshirojme.

Edhe pse disa gjera na duken se jane ne dobi tonen, ne realitet ato kane mundesi te jene ne dem tonin.

Thote Allahu teala: ” … mund t’a urreni nje gje, nderkohe qe ajo eshte me e mire per ju e mund t’a doni nje gje, nderkohe qe ajo eshte e demshme per ju. Allahu di, kurse ju nuk dini.” (Surja el-Bekare, ajeti 216).

Prandaj, behu i kenaqur me caktimin e Allahut.
Allahu e dine me mire se c’eshte e dobishme dhe e demshme per ne, mjafton t’i kerkojm te mirat nga Ai dhe Allahu nuk do te na zhgenjej!.

Previous articleTANI A KA NJEREZ NE XHENET APO XHEHENEM ?!
Next articleVLERA E ABDESTIT PARA GJUMIT