Home Këshilla mjeksore Noti është shëndet

Noti është shëndet

Noti është një ushtrim i madh kardio (i zemrës), jo vetëm për të theksuar nyjet dhe për tu aktivizuar i gjithë trupi por edhe për djegien e kalorive.sport2

Noti është një ushtrim i madh kardio, jo vetëm për të theksuar nyjet dhe për tu aktivizuar i gjithë trupi por edhe për djegien e kalorive. Noti gjithashtu është diqka që e aktivizon dhe tërheq gjithë trupin tuaj – kjo është diçka që aktivitetet tjera normale nuk arrijnë këtë efekt.

Ju ndoshta keni dëgjuar se një palestër optimale është më e mirë për të kombinuar ushtrime të ndryshme. Notimi ka një efekt të ndryshëm të ushtrimeve që ju bëni në palestër dhe është ideale për muskujt që ju keni lënë pas dore.  

Notimi gjithashtu mund të forcojë krahët tuaj, këmbët, shpatullat. Nëse rregullisht notoni shpejt do të vini re një përmirësim në muskujt tuaj të pasëm. Uji është 724 herë më i dendur se ajri në mënyrë që trupi juaj vazhdimisht është duke luftuar mbrapa.

Me not trupi juaj do të mësojë teknikat e reja të frymëmarrjes, sidomos kur kreu i juaj është në ujë dhe jeni kthyer poshtë. Notimi përmirëson thellësinë e çdo frymëmarrje dhe nxjerr në mënyrë që mushkëritë tuaja të prodhojnë më shumë oksigjen dhe muskujt e zemrës përforcohen.

Notimi ju bën të guximshëm, është vet një ndjenjë kur ju do të mësoni një aftësi të re shumë inkurajuese.

Sfida për të vendosur veten në rezik dhe ta tejkaloni të gjithë pishinën duke notuar, ju jep një ndjenjë të mahnitshme.

 

 

Previous articleGabimet që bëni kur hani mëngjes
Next articleDobitë e agjërimit në aspektin shkencor