Home Zgjodhëm për ju. Një histori e rrallë !!! “për ta kryer haxhin… ….udhëtimi im...

Një histori e rrallë !!! “për ta kryer haxhin… ….udhëtimi im ka zgjatur 2 vite”

Një histori e rrallë !!!

Një regjisorë Turk i kanalit discovery, i cili erdhi në xhamin e Göteborgut për ti prezentuar disa fotografi të dy haremeve (Mekës dhe Medinës së bekuar.)
Por kjo foto e këti besimtarit të moshuar ishte një rast shumë i veqant SubhanAllah me habiti !
Vellu tregon se ishte koha e Haxhit në vitin 2000. Ishim duke hecur me makin nga Meka në Medine. Rrugës e takuam kët besimtar me ihram të pshtjellur e të raskapitur me një karrocë.
U ndalëm për ta fotografuar dhe për ta pyetur që të ndihmojm deri në Mekë.
Na u përgjigj se nuk ka nevoj ! me ka mbetur edhe pak ky sevap im, me ndihmën e Allahut pasi që Allahu me ndihmoj në këtë udhëtim të gjatë, do të mbrri vetë .
E pyeten udhëtarin e këti udhëtimi: Nga vje dhe sa kohë ke që udhëton për në haxh ?
Jam nga India u përgjigj , udhëtimi im ka zgjatur 2 vite ! Edhe pak me ka mbetur për ta vizituar Qabën e Bekuar dhe për ta kryer obligimin tim ( haxhin ).
U bë e madhe kjo histori . Mbreti i dy haremeve e ftoj mysafir dhe ja afroj udhëtimi pas përfundimit të haxhit me ajroplanë për në Indi.
Mbreti murr një përgjigje të befasuar !!!
Ai i cili me ndihmoj për në shtëpinë e tij Qabën.
Do të me ndihmoj deri në shtëpinë time në Indi.
Ska nevoj !!!

 

 

Previous articleNjë histori e rrallë !!! “për ta kryer haxhin… ….udhëtimi im ka zgjatur 2 vite”
Next articleFjala e profetit Muhamed alejhi selam se si krijohet njeriu