Mos i shtyni punët e vështira për më vonë

0
265

Sipas hulumtimeve psikologjike, ajo që na duhet të gjithëve është një sistem për të mbaruar sa më shumë punë.

Shumë njerëz i shmangen sistemeve dhe rregullave sepse ata janë të frikësuar nga jeta monotone dhe duan të kenë liri.

Por kjo nuk është aq e frikshme sa mund të duket, këto janë disa nga mënyrat më të mira për të përmirësuar efektivitetin tuaj personal.

Procesi efektiv i punës:

1 Motivimi i brendshëm

2. Afate të vetë-imponuara.

3. Sistemi i llogaridhënies (angazhim me miqtë ose një trajner)

4. Duke punuar/ studiuar me intervale

5. Fokusi (Eliminimi i çështjeve që ju tërheqin vëmendjen nga puna në të cilën jeni fokusuar)

6. Një dietë e shëndetshme

7. Aktivitet fizik të paktën 30 minuta në ditë

Gjëja më e rëndësishme këtu është motivimi. Detyrat e bezdisshme janë shpesh ato që ju ndihmojnë të zhvilloni forcën tuaj të brendshme.

Kështu që çdo herë që të filloni të bëni një detyrë të re, ju duhet t’i bëni vetes një pyetje të thjeshtë: “Pse po e bëj këtë”.

Kjo strategji do t’ju ndihmojë për të mbajtur veten të motivuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here