Home ISLAM Lexo këto rregulla që të largohesh nga mendimet pikëlluese

Lexo këto rregulla që të largohesh nga mendimet pikëlluese

1. Dije se, nëse nuk jeton brenda kufijve të ditës tënde, shpejt do të të shpërndahet mendja dhe do ti kalosh caqet. Kjo do të thotë që nëse zgjohesh në mëngjes, mo sprit mbrëmjen dhe nëse është mbrëmje mo sprit mëngjesin.

2. Harroje të djeshmen me gjithë çka pate. Mos mbajë mërzinë e asaj që kaloi se është marrëzi.

3. Mos u preokupo për të ardhmen se ajo i përket së panjohurës. Kur të trokasë në derë mendo për të.

4. Mos u dëshpëro nga kritikat, por qëndro. Dije se kritika peshon sa vlera jote.

5. Të besosh Zotin dhe të veprosh konform rregullave të Tij është kënaqësia më e madhe e kësaj jete.

6. Kush dëshiron qëndrueshmëri, qetësi e pushim shpirtërorë, le të përmendë All-llahun xh.sh.

7. Dije se çdo gjë që ndodh është e caktuar nga All-llahu xh.sh.

8. Mos prit falenderim prej askujt.

9. Mësoje, kalite shpirtin të përballet me vështirësitë.

10. Mbase kjo që të ndodhi është më e dobishme për ty!

11. Çdo caktim për besimtarin është në dobi të tij.

12. Shikoji të mirat që të dha All-llahu, pastaj falenderoje Atë.

13. Ajo që posedon ti është më e rëndësishme se gjithçka që kanë të tjerët.

14. Shpreso tek rrugëdalja nga momenti në moment.

15. Nga belatë e mëdha dalin lutjet e sinqerta.

16. Fatkeqësitë ta forcojnë zemrën dhe ti çelin sytë.

17. Me të vërtetë, pas vështirsisë vjen lehtësimi.

18. Mos u thyej nga gjërat e pavlera.

19. Dije, Zoti yt ka mëshirë të gjërë.

20. Mos u nervozo…mos u nervozo…mos u nervozo.

21. “Në qiell është furnizimi juaj dhe ajo që ju premtohet.” (51:22)

22. Shumica e gjërave nga të cilat frikësohesh nuk janë të vërteta.

23. Merr shëmbull nga personat e lënduar.

24. All-llahu sprovon ato që i do.

25. Përsërit lutjet që ka lexuar Muhammedi a.s. në momentet e vështira të tij.

26. Përmbaju punëve serioze e të frytshme. Largohu nga e kota.

27. Lëri të pavërtetat dhe mos beso në çdo gjë që përhapet.

28. Inati dhe mendimi për hakmarrje dëmton më tepër shëndetin tënd se të kundërshtarit.

29. Fatkeqësitë që të prekën janë larje mëkatesh

Aid El-Karni

Shkeputur nga libri “Mos u Trishto”

Source link

islami

Previous articleSi ta ruani shtëpinë nga shejtanët (xhinet)?
Next articleNjeriun të cilin Muhamedi alejhi selam e përgëzoi me Xhennet përmes ëndrrës