Home Të tjera Zgjodhem per ju Kush është njeriu më i dashur tek Allahu?

Kush është njeriu më i dashur tek Allahu?

Thotë Pejgamberi (alejhi salatu ue selam):

“Njeriu më i dashur tek Allahu është ai që më së shumti bënë dobi (njerëzve); vepra më e dashur tek Allahu është që ta fusësh gëzimin në zemrën e muslimanit, apo tia largosh atij një brengë (vështirësi), apo tia largosh urinë apo ia paguan një borxh. Të ecë së bashku me një musliman për tia kryer një punë është më e dashur për mua sesa të bëj itikaf në këtë xhami (Medinës).

Kush e mban mllefin Allahu ia mbulon auretin (mangësitë); kush e përbinë (përmban) mllefin, e po në qoftë sedo të dëshironte, do të kishte mundësi ta zbrazte (plotesonte), Allahu këtij personi ia mbush zemrën me kënaqësi ndaj Allahut; kush ecën me vëllaun e tij musliman derisa tia kryej punën që e ka, Allahu këtij personi do tia forcoj këmbët në ditën kur këmbët lëkunden (dridhen).

Me të vërtetë edukata e keqe e shkatërron veprën e mirë sikurse që uthulla e prishë mjaltën.”

Previous article27 – O ALLAH KËRKOJ MBROJTJEN TËNDE NGA E KEQJA QË KAM VEPRUAR, DHE NGA E KEQJA TË CILËN NUK E KAM VEPRUAR
Next articleDuaja para gjumit