Home Këshilla mjeksore Këshillë me rëndësi rreth Farës së zezë (Nigella Sativa)

Këshillë me rëndësi rreth Farës së zezë (Nigella Sativa)

Përdorimi i farave të zeza (N.sativa) të bluara në formë pluhuri është tepër i rrezikshëm për organizmin e njeriut në qoftëse nuk përdoret MENJËHERË.

nigella-sativa-seed-magnified-640x372222

Bluarja e farave të zeza dhe paketimi në formë të pluhurit është shumë i rrezikshëm për shkak se me kalimin e kohës vaj i farave të zeza i cili ekstraktohet nga farat me bluarje, me kontakt me ajër oksidohet dhe supstancat aktive e humbin efektin e tyre.

 

 

Në të njejtën kohë supstancat aktive transformohen në supstanca toksike për organizmin.black-seeds
Farat të zeza duhen të përdoren si fara ose mund të bluen dhe të përdoren menjëherë(edhe pse nuk proferohet shkencëtarisht).

 

Shkroi: Mr.Ph.Ammar Daullxhiu

Previous articlePastrimi i mëlçisë dhe fshikëzës së tëmthit në mënyrë natyrale
Next articleÇumçakizi arab [Boswellia carterii] dhe recetat mjekuese