Home ShËndetsi Kajsia, një frut multifunksional

Kajsia, një frut multifunksional

Kajsia është një nga frutat më të gjithanshëm dhe shumë e njohur, që ka mjaft spekulime për prejardhjen e saj ka përbërës që ju ndihmojnë të trajtoni shumë problem të organizmit tuaj.

Fillimisht është thënë se është kultivuar në Kinë, por ka edhe shumë spekulime se ky frut për herë të parë është krijuar në Armeni dhe është kultivuar atje që nga kohët e lashta.

Rruga e saj për në Mesdhe , ishte koha kur popullariteti i saj i vërtetë erdhi në dritë. Eksploruesit spanjollë i kanë dhënë vetës meritë për shpërndarjen e saj në Amerikë, ku edhe e ka popullaritetin më të madh.

Disa nga të mirat e saj janë:

Prania e vitaminës A

Kajsitë janë të mbushura me vitaminën A, të njohur edhe si Retinol, që është specifikisht e njohur për mbrojtjen e syve. Retinoli dhe Beta Karoteni (i pranishëm gjithashtu në kajsi), që ndihmon në mbrojtjen e syve dhe sëmundjen ADM neovaskulare.

Është i pasur me fibra

Kajsitë janë fruta që mund t’i hani dhe të mos mendoni se do të shëndosheni, ju ndihmon të ndjeheni të ngopur dhe është i pasur me fibra të cilat i ndihmojnë shumë organizmit.

Është e mirë për zemrën

Për shkak të pranisë së lartë të fibrave, ajo i ndihmon shumë edhe funksionimit të zemrës, duke reduktuar kolesterolin e keq në trup dhe në këtë mënyrë mbron zemrën tuaj.

Forcon eshtrat

Kalciumi është një element shumë i nevojshëm për formimin dhe zhvillimin e eshtrave dhe në kajsi ka shumë sasi të madhe të tij. Prandaj është shumë me rëndësi që të përdorni sa më shumë kajsi, veçanërisht në këtë kohë. /MjeksiaIslame

Previous articleMiliona djem e bëjnë këtë në flokët e tyre, por ka një kuptim të tmerrshëm
Next articleKoha më e mirë për hixhame