Home Lajme IZRAELI FILLON PRAKTIKË TË RE NË BREGUN PERËNDIMOR

IZRAELI FILLON PRAKTIKË TË RE NË BREGUN PERËNDIMOR

76466284-fe06-4a93-bb4b-01ff5e5e2fad-444x333Fraza “Territor Palestinez”, që zinte vend në vulën, që u vendosej pasaportave në hyrje të Bregut Perëndimor, tani është ndryshuar me frazën “Territor i Judeas dhe Samarias”.

Izraeli ka filluar një praktikë të re në hyrje të Bregut Perëndimor, që nga Organizata e Kombeve të Bashkuara pranohet si “Zonë nën pushtim dhe pa pretendues ligjor”.

Fraza “Territor Palestinez”, që zinte vend në vulën, që u vendosej pasaportave në hyrje të Bregut Perëndimor, tani është ndryshuar me frazën “Territor i Judeas dhe Samarias”.

Kjo frazë e re, që Izraeli ka filluar të përdorë në Bregun Perëndimor, ka ngjallur shqetësime të mëdha në rajon.

Pretendohet se praktika ka nisur pasi Palestinës iu dha statusi i vendit joanëtar vëzhgues në OKB.

Previous articleEdhe një bankë turke më shumë në Kosovë
Next articleOKB MIRATON ME KONSENSUS REZOLUTËN E DELEGACIONIT SHQIPTAR