HIXHAMJA NE PRANVERE !

0
359

10178067_670234143018446_8584291152712151588_n

Me ardhjen e pranveres gjithcka ndryshon. Te gjitha kafshet dalin nga pergjumja e dimrit dhe lulet celin sythet e tyre. Gjelberimi mbulon gjithcka. Nis nje jete tjeter plot zhvillim e ndryshim.

Pemet krasiten nga deget e teperta per tu forcuar dhe per ti dhene zhvillim frutave te tyre. Keshte ndodh dhe ne trupin e njeriut ne pranvere trupi peson disa ndryshime te cilat jane te rendesishme per te. Ne kete kohe behet ndryshimi i gjakut.

Ka shume bime te cilat bejne pastrimin e gjakut nga toksinat qe ndodhen ne gjak.

Ne kete kohe zhvillohen dhe shume antitrupa te cilet jane te fuqishem per te luftuar semundje te ndryshme duke rritur imunitetin e trupit. ne kete moment hixhamja eshte nje prej pastrueseve me te mira te toksinave, hollimin e gjakut, filtrimin e tij si dhe pastrimin e gjakut nga shume elemente te cilet jane te demshem per trupin.

Ne kete kohe dhe trupi dhe truri ashtu si bimesia lulezon rritet dhe zhvillohet dhe ka nevoje per krasitje dhe trupi ka nevoje per pastrimin e gjakut.

Ne pranvere hixhamja eshte efikase per rritjen e imunitetit te trupit, per pastrimin e gjakut nga toksinat, per rritjen e memories, per pastrimin e mushkerive, rritjen e potences, per funksionimin e mire te zemres, e te veshkave, per shtimin e spermatozoideve etj. Hixhamja ne pranevere eshte prej kurimeve me te mira per te gjitha keto semundje.

Gjithashtu ne pranvere eshte e mira qe hixhamja te shoqerohet me 1KG mjalte lulesh te perziera me polen lulesh, polen palme, xhinsing, propolis, dhe qumesht blete.

Te gjitha keto do te rrisnin imunitetin e trupit per holimin e shume semundjeve e streseve qe gjenden ne ambjentet ku jetojme.

Hadith: “Kush e ben hixhamen se paku dy here ne vit eshte i mbrojtur nga semundjet e renda”.
E kohet me te mira jane pranvera dhe vjeshta.

Shkroi: Dr. Ibrahim Gjini – Tiranë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here