Era e gojës së agjëruesit është më e mirë te Allahu se era e miskut

0
223

Profeti alejhisselam përcjell nga Allahu i cili thotë:

“Cdo punë e birit të Ademit është për të përveç agjërimit që është për Mua dhe vetëm Unë e shpërblej atë”.

Pastaj Profeti shtoi: “Agjërimi  është mburojë, e kur të jetë dikush prej jush me agjërim mos të bëjë vepra të pahijshme e mos bërtasë më kot. Edhe nëse dikush e shan ose e ngacmon le t’i thotë: “Unë jam agjërueshëm”. Pasha Atë në dorën e të cilit është shpirti i Muhamedit! Era e gojës së agjëruesit është më e mirë te Allahu se era e Miskut. Agjëruesi përjeton dy gëzime; kur e çel iftarin ai gëzohet por dhe kur të takohet me Zotin e tij do të gëzohet.” Transmaetuan Buhariu  dhe Muslimi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here