Home ISLAM Endrra e Ibrahimi (alejhis-selam)

Endrra e Ibrahimi (alejhis-selam)

Muslimani duhet t’i bindet pa fjale urdhrit te Allahut, edhe nese ai eshte i rende per zemren apo bie ne kundershtim me deshirat e tij. Ai nuk duhet te hezitoje dhe as te rilozoroje per t iu shmangur zbatimit te menjehershem te ketij urdhri. Keto ide i percjell dhe i thekson endrra e profetit te Allahut, Ibrahimit (alejhis-selam). Ne Kuran thuhet:

(Ibrahimi) tha: “Une do te shkoj te Zoti im, i Cili do te me udhezoje. O Zot, me fal pasardhes te virtytshem!” Keshtu Ne e gezuam ate me nje djale te sjellshem e te durueshem. Kur djali arriti moshen per te punuar me (Ibrahimin), ai (Ibrahimi) i tha: – Biri im, une shoh ne enderr sikur ty te bej kurban, prandaj me thuaj se cfare mendon?! Djali tha: – Baba, vepro ashtu sic je urdheruar, sepse dashte Allahu, do te me gjesh te durueshem! Keshtu kur ata te dy iu nenshtruan (urdhrit te Zotit) e ai e vuri (djalin) me balle permbys (gati per flijim),
Ne e thirem: “O Ibrahim! Ti tashme e zbatove endrren (pra, ndalo.)” Keshtu i shperblejme Ne punemiret. Padyshim qe kjo ishte nje sproVe e qarte, por
shpaguam ate (Ibrahimin) me nje kurban (dash) te madh (ne vend te djalit).
(Kuran, 37 : 99-107)

nga Xhamiambret

Previous articleKur duhet bërë lutja që thuhet kur hipën në mjetin transportues dhe lutja e udhëtimit?
Next articleKUSH AGJËRON NJË DITË PËR HIR TË ALLAHUT!