Durimi në vdekjen e fëmijëve

0
495

Durimi në vdekjen e fëmijëveTransmeton Xhabir bin Abdullah se Pejgamberi (alejhi selam) ka thënë:

“Nëse dikush i ka pasur tre fëmijë të cilët i kanë vdekur të rinj dhe këta i lë në Dorë të Allahut (bën durim duke shpresuar në shpërblimin e Allahut), do të hyjë në Xhenet.” Ne thamë: “O Pejgamber i Allahut! E nëse janë dy?” Ai (alejhi selam) tha: “Edhe dy”. Muhamedi (transmetuesi) i ka thënë Xhabirit: “Pasha Allahun, mendoj se po t’i kishe thënë: “Po nëse e ke një? Do ta kishte dhënë të njëjtën përgjigje”, Xhabiri tha: “Pasha Allahun, dhe unë mendoj ashtu.”

Buhariu ne El edbu el mufrad

I sakte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here