Home Zgjodhëm për ju. Cfar gjuhe te do flasin banoret e Xhennetit?

Cfar gjuhe te do flasin banoret e Xhennetit?

Pyetja:”Si do te flasin njerezit ne ahiret? A do ti flase Allahu njerezve ne arabisht? A eshte e vertete qe gjuha e banoreve te xhehennemit eshte persishtja dhe e banoreve te xhennetit arabishtja?

Pergjigja:”Falenderimet i takojne Allahut. Une nuk e di se ne cfare gjuhe do te flasin njerezit ne ate dite! Dhe nuk e di se si kane per ta degjuar te foluren e Allahut azze ue xhel sepse Allahu nuk na ka sqaruar per kete (qe Allahu do ti flase roberve eshte e vertetuar me Kuran e hadithe menyra se si eshte e panjohur per ne sh.p) e as Profeti ( salAllahu alejhi ue selem ) nuk ka ka thene se si.
Dhe nuk eshte e sakte te besohet se gjuha e banoreve te xhehennemit eshte persishtja dhe as qe arabishtja eshte gjuha e miresise se perjetshme. Ne nuk dime asnje debat ne mes te sahabeve lidhur me kete. Por atyre iu mjaftoi aq (dije qe iu ishte dhene). Sepse keto lloj bisedimesh jane bisedime te kuriozeve qe erdhen me pas.
E keshtu njerezit thane:” Do te flasin ne arabisht” disa te tjere thane:” Gjuha e banoreve te xhehennemit eshte persishtja”
Disa te tjere thane:” Do te flasin ne sirianisht sepse ajo ishte gjuha e Ademit.” Disa te tjere thane:” Banoret e xhennetit do te flasin arabisht.” Te gjitha keto thenie nuk kane baze as ne transmetime as ne intelekt vetem jane supozime pa prova. Allahu e di me se miri.

Maxhmu`el fetaua volumi 4 nr 300
IBEN TEJMIJE

 

pyetje-pergjigje

Previous articleMisteri i Qabesë shokues për NASA-n
Next article• Shqiptoni sa më shpesh fjalën ”All-llah” ! – Studim Shkencorë.