7 PREVENTIVAT NATYRALE NDAJ KANCERIT TE GJIRIT

0
379

Disa nga simptomat e kancerit te gjirit:
1. Gjendra te theksuara ne gjinje
2. Skuqje dhe enjtje
3. Ndryshimi i lekures se gjirit
4. Konformacion jo normal i gjirit
5. Ndryshim apo rrjedhje e lengut ose gjakut prej gjirit
6. Ose gjendje tjeter e pazakonte.

7 PREVENTIVAT NATYRALE:
1. Gjimnastika e rregullte
2. Ruajtja nga oboziteti (mbipesha)
3. Largimi nga pijet alkoolike
4. Percjellja e mjekimit te nevojshem (bazuar ne analizat dhe testin perkates, sipas udhezimit te mjekut specialist)
5. Marrja e rregullte e vitaminave C dhe D
6. Kujdesi ndaj ushqimit (larg produkteve qe permbajne aditive, sa me teper ushqim bio-natyral)
7. Perdorimi i çajrave natyral, sidomos qajit te gjelber.

Pergatiti: Rrahman FERIZI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here