Home ISLAM 6 detyrimet kur merr abdes

6 detyrimet kur merr abdes

Cilat janë farzet (obligimet) e abdesit?
Përgjigjja:
1. Larja e fytyrës, ku bën pjesë edhe shpëlarja e gojës dhe e hundës.
2. Larja e duarve deri mbi bërrylat.
3. Fërkimi i kokës me duar të lagura.
4. Larja e këmbëve, duke përfshirë edhe kyçet.
5. Ruajtja e radhitjes gjatë larjes së pjesëve të abdesit.
6. Vijueshmëria. Të mos e vonojë larjen e ndonjë gjymtyre aq sa të mund të konsiderohet si ndërprerje e marrjes së abdesit.

Autori Salim et Tauil
Perktheu Edmond Ajdini

 

Previous articleJa çfarë ka në Qaben e Mekës, vendi ku besimtarët myslimanë e kanë ëndërr të shkojnë një herë në jetë (VIDEO)
Next articleSakrifica e pupëzes për dawetin