Home Zgjodhëm për ju. Zemrat e njerëzve, më së shumti prishen nga gjashte gjëra

Zemrat e njerëzve, më së shumti prishen nga gjashte gjëra

Zemrat e njerëzve, më së shumti prishen nga gjashte gjëra:

1. Të mëkatuarit me nijet se do të pendohen.

2. Të nxënit dije por nuk punohet me të.

3. E nëse punohet me të, nuk ka sinqeritet.

4. Hanë furnizimin e Allahut dhe nuk falënderojnë.

5. Nuk janë të kënaqur me atë që u ka dhënë Allahu.

6. I varrosin të vdekurit e tyre dhe nuk marrin mësim nga kjo.

(Hasan el-Basri)

Previous articleTregimi për dy vëllezërit që kishin dertin e njëri-tjetrit
Next articleA ka qarë meleku i vdekjes?