Home Të tjera Zgjodhem per ju Zbuloni pse krijohet migrena

Zbuloni pse krijohet migrena

Më shumë se 300 milionë njerëz në botë vuan nga dhimbja e kokës dhe migrena, të cilat mund të zgjasin nga disa orë deri në disa ditë.

Pavarësisht kësaj, migrena vazhdon të mbetet në kuadër të rregullimeve më pak të njohura, pasi që aty mund të ndikojë gjenetika, rrethina dhe faktet neurologjike, të cilat dallojnë nga personi në person.

Simptomat e migrenës po ashtu ndryshojnë, ashtu që mund të paraqiten dhimbje të mëdha, mundim, marramendje, ethe, mbipeshë dhe ndjeshmëri ndaj dritë.

Ekzistojnë disa teori për shkakun e migrenës:

Ndryshimet kimike në tru

Shtrëngimi vaskular në tru

Fluksi i tepërt i gjakut në tru

Çrregullimet neurologjike

Çrregullime të sistemit nervor që vijnë nga truri

Ekspertët konsiderojnë se migrena mund të shkaktohet edhe nga mos zgjidhja e problemeve emocionale, mutacionet ose disfunksioni i gjeneve të caktuara.

Previous articleTestamenti porosi KURANORE
Next articleNjëra nga mënyrat e shërimit është edhe të vihet dora në kokën e atij që është marrë mësyshë dhe të lexohet duaja