Vetem Allahu e di se sa semundje i sheron Agjerimi

0
468

“Vetem Allahu e di se sa semundje i sheron Agjerimi”

[Ibn Kajjimi rahimehullah]

Agjërimi gjatë 1 muaji ndikon në tretjen e dhjamërave të depozituara gjatë 11 muajve dhe ndihmon në rënien nga pesha.

Agjërimi ndihmon në lehtësimin e sëmundjeve si artriti, koliti, astma, alergjitë e ndryshme dhe largon lodhjen, duke ulur kalimin e pjesëzave te vogla te patretura mire nga zorrët ne enët e gjakut.

Gjithashtu agjërimi ndikon duke normalizuar sistemin autonom nervor. Ul shqetësimet ne sistemin tretës si dhe qetëson gjendjen e ankthit.

Agjërimi përben një periudhe pushimi për organet e sistemin tretës:

-Mëlçia pushon 4-6 ore,

-Stomaku pushon, nuk grumbullohet acid tretës,

-Zorrët, kane nje periudhë pushimi përsa i përket sekrecionit te lëngjeve si dhe ulet ritmi i punës i muskujve. Shtresa Peyer, e cila ndodhet ne zorre, është pjese e sistemit mbrojtës, gjatë agjërimit behet revizionimi mbi to dhe njeriu behet me i qëndrueshëm ndaj sëmundjeve qe kalojnë ne sistemin tretës.

-Mos-djegia e plotë e mbeturinave të lëndëve ushqimore në enët e gjakut shkakton dëmtimin dhe konsumimin e tyre, kurse gjatë agjërimit, sidomos para iftarit, të gjitha lëndet ushqimore në gjak eliminohen.

-Veshkat gjatë agjërimit pushojnë dhe ripërtërihen.

-Palca, gjate agjërimit e shton sasinë e prodhuar të gjakut.

“Vetem Allahu e di se sa semundje i sheron Agjerimi”

[Ibn Kajjimi rahimehullah]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here